Fizik tedavi hastanesi bireyin kas sistemi, ortopedik rahatsızlıkları, iskelet sistemi sıkıntıları veya nörolojik sıkıntılarına çözüm sunmaktadır. Çocuk, yetişkin ve yaşı ilerlemiş olan birçok hastalara hizmet vermektedir. Geçmişten beri farklı ve basit yöntemler uygulanarak hastaları iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapan önemli bir alandır.
Fizik Tedavi Hastanesi diğer sağlık bölümlerinin disiplinlerine göre farklı işlemektedir. Uygulanan yöntemlerin ve araçların farklı ve komplike özellikleri vardır. Hastalar ve farkı hastalıkların olması, tedavilerini belirlenen zaman diliminde uygulanası nedeniyle poliklinik olarak yetersiz kalacağı için hastane bünyesinde hizmet verilmektedir. Fizyoterapistler diğer branştaki doktorlarla programlı ve disiplinli olarak çalışmaktadır. Böylece modern metotlarla hastaların klinik rahatsızlıklarına göre cevap vermektedir. Ayrıca ağır hastaları için sterili yataklı hasta odalarının bulunduğu hastaların rahatlıkla kullanacakları odalar mevcuttur.
En İyi Fizik Tedavi Hastanesi
Bireyin öncelikle yaşamış olduğu şikayetler doğrultusunda bir ortopedisyene gitmesi gerekmektedir. İhtiyaca göre bireye verile ilaçlara destek olarak fizik tedavi önerilmektedir. Hastalar çoğunlukla eklem bölgesi, bel ve boyun ağrısı gibi şikayetlerde bulunmaktadır. Doktorlar hastaların şikayetlerini dikkate alarak fizik tedaviye sevk etmektedir. Herhangi bir yöntem uygulanmadan önce gerekli tetkikler uygulanmaktadır. Öncelikle vücudun başka bir rahatsızlığı, bu ağrıyı tetiklemiş olabilir. Geniş bir araştırma yapılarak; uygun bir plan hazırlanması ve odak ağrıya veya rahatsızlığa müdahale edilmesi gerekmektedir.
Araştırmalar yapılırken hastanın psikolojisine önem verilmelidir. Uygulanacak yöntem hakkında bilgi verilmeli ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarında hasta ve doktor ayını disiplinde ve aynı duyarlılıkta olması süreci daha rahat geçirilmesini sağlayacaktır.
Hastanede fizik tedavi nasıl yapılır?
Unutulmamalıdır ki fizik tedavi tek başına hastayı iyileştirmez. Fizik tedavi, tedaviye yardımcı olur. Kullanılan cihazlar elbette ki zararlı cihazlar değillerdir. Lakin bilinçsiz ellerde kullanıldığında zarar verebilmektedir. Bu sebeple gidilen hastanede doktorları ve uzmanlarının araştırılmasın önem arz etmektedir.
Fizik tedavi almaya karar veren hastaların yapması gerekenler;
Hazırlanmış periyotlarda uygun saatlerde hastanın hastanede olması gerekmektedir.
Hastanın gelirken ne aç ne de çok tok olmaması gerekmektedir.
Metal eşyaların, cihazlarda yan etki bıraktığı için hastanın metal eşyalarıyla gelmemesi veya uygun bir yere bırakması gerekmektedir.
Teknolojik cihazlar ve telefonlar tedavi görülen odalarda bulundurulmamalıdır.
Hastanın tedavi döneminde ağır aktiviteler kaçınmalıdır. Süreci zora sokacak şeylerden uzak durmalıdır.
Fizik tedaviye başlamadan önce fazla kiloları var ise verilmesi gerekmektedir.
Günlük hayatta kullanmış olduğu araç veya rutinlerinde boyun bel ağırısın azaltacak yöntemler uygulamalıdır.
Egzersiz olduğu zamanlar rahat kıyafetler giyinilmesine özen gösterilmelidir.
Uygulanılan yöntemler;
- Hareket ve egzersizler
- Bantlama (Kinezyoterapi)
- Manuel Terapi
- Manyetik Alan
- Sıcak -Soğuk paketleri
- Alçak- Yüksek Frekanslı Akımlar
- Traksiyon Yöntemi
Hastanede fizik tedavi nasıl yapılır?
Hastaya uygulanacak yöntem belirlenir.
Tedaviye başlangıç ve bitiş süreci belirlenir. Buna göre programlar hazırlanır.
Doktor, fizyoterapist ve hasta her zaman süreci birlikte yürütmelidir.
Aynı doktor ile belirli bir çizelge üzerinde çalışmalar yapılır. Alınan dönüşler ile değerlendirme alınarak bir diğer uygulanacak hareket veya yöneteme geçilmelidir.
Bireyin sadece fizik tedavi hastanesinde aldığı tedaviler kalmayarak verilen ödevlerinde uygulaması gerekmektedir.
Süreç bittiğinde hastaya egzersizler verilir ve belirli periyotlarda kontrole gelmesi istenilmektedir.
Fizik Tedavi Devlet Hastanesi
Sosyal Güvenlik Kurumun belirlediği karar göre doktor raporu karşılığında devlet hastanesi ayakta veya yatarak günlük sadece bir seans hakkı tanımaktadır. Devletin kararlaştırdığı yıllık bütçeye göre düzenlenmiştir. Yine rapor karşılığı yıllık 30 seans almaktadır. Olası rahatsızlığın artması ile seanslarda artış görülmektedir.
Özel fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi SGK belirli bir yere kadar ödemesini yapmaktadır. Oluşan diğer ödemelerde birey kendisi cebinden ödeme yapmaktadır. Devlet Hastaneleri yoğun talep sebebiyle yoğun olmaktadır. Hastanın ağrıları için zaman kayıp etmemek adına özel hastaneleri tercih etmesinde fayda olacaktır.
Devlet hastaneleri ve özel hastaneler daima bilgi birikimini birbirleriyle paylaşmaktadır. Gerek gördükleri çalışmalarda birlikte hareket etmektedirler. Birbirinden ayıran nokta devlet hastanesi devlet yönetimindedir ve daha az giderle hizmet sunmaktadır. Özel hastaneler ise devletin oluşturmuş olduğu kurallara uygun bireylerin kurmuş olduğu hastanelerdir. SGK belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde özel hastaneleri tercih eden vatandaşa uygun hizmet sunmaktadır.
Fizik Tedavi Hastanesi Telefon Numarası
Donanımlı ve uzman kadromuzla sizlere en iyi hizmet sunmak için daima yenilenmeyi ve çözümler sunmayı hedefliyoruz. Fizik tedavi konusunda bizlere ulaşmak veya randevu almak için bu numarayı arayabilirsiniz. Telefon numaramız 0 532 367 17 24 . Diğer sorularınız içinde bizler ulaşabilirsiniz. Sizlerin sorularına cevap vermek ve hayatınızı kaliteli yaşamanız için elimizden gelen yapmaya devam edeceğiz.